Teràpies

 

 

Els psicòlegs apliquen principalment la teràpia cognitivoconductual, combinada amb corrents com la psicoteràpia o la teràpia Gestalt. També s'apliquen altres tècniques específiques com el ioga, l'artteràpia o el mindfulness.

Teràpia cognitivoconductual

Està orientada a modificar els processos cognitius. Es basa en el fet que les persones pateixen per la interpretació que fan de la realitat, i no per la realitat mateixa.

 

Així doncs, durant el procés terapèutic es busca que la persona canviï les creences sobre la realitat per d'altres més realistes, funcionals i adaptatives. 

Ioga

 

Disciplina física i mental originària de la Índia que té com a objectiu curar, cuidar i enfortir el cos, la ment i l'esperit mitjançant la pràctica postural, la respiració i la meditació.

 

 

mind.jpg
Mindfulness

Introducció a "l'atenció plena" per aconseguir una ment conscient i equilibrada.

Teràpia aplicada a tractar de superar estats d'ansietat, depressió i recaigudes. També t'ajudarà a gestionar les emocions i l'estrès, i a potenciar el desenvolupament personal i espiritual.

Psicoteràpia emocional

Es basa en les emocions i experiències sovint ocultes que desetabilitzen el nostre equilibli emocional.

 

Si som capaços de internar-nos en el nostre inconsient, descobrirem realitats que potser ens estan fent mal.

 

Ser conscients del que ens passa és el primer pas cap al benestar emocional.

Teràpies individuals, grupals i més...

La Gestalt es una psicoteràpia humanista creada per Fritz Pearls a mitjan segle passat a partir de la síntesi d'elements procedents de la psicoanàlisi, la filosofia i el psicodrama.

Es basa en tres pilars fonamentals:

•    L'aquí-ara en oposició a l'allí-aleshores

•    L'autoresponsabilitat de sentiments i accions

•    La relació que s'estableix entre el jo i el tu.