top of page

Teràpies, eines de suport i terapeutes

 

Els psicòlegs apliquen principalment la teràpia cognitivoconductual, combinada amb corrents com la  teràpia Gestalt; també s'usen tècniques de suport com el ioga i el mindfulness. A sota trobareu una breu descripció d'aquestes teràpies io tècniques, i una presentació dels i les responsables de la seva aplicació als grups d'ajuda mútua.

Teràpia cognitivoconductual

La teràpia cognitivoconductual és un tractament que ajuda a modificar els pensaments, els sentiments i els comportaments negatius, d'especial aplicació en el cas dels trastorns d'ansietat i depressió.

 

Es basa en el fet que les persones pateixen per la interpretació que fan de la realitat, i no per la realitat mateixa. Durant el procés terapèutic es busca que la persona canviï les creences sobre la realitat per d'altres més realistes, funcionals i adaptatives. 

Ioga

 

És una disciplina física i mental originària de l'Índia que té com a objectiu curar, cuidar i enfortir el cos, la ment i l'esperit mitjançant la pràctica postural, la respiració i la meditació.

‘Mindfulness’

El mindfulness va ser desenvolupat per psicòlegs i psiquiatres anglosaxons a partir de la meditació budista. Es fonamenta en el conreu de l'atenció plena per aconseguir una ment conscient i equilibrada. És un ioga mental que ajuda a gestionar les emocions i l'estrès, causants dels estats d'ansietat i la depressió, a partir de la correcció i l'eliminació de les inèrcies mentals.

mind.jpg
Teràpia Gestalt

La Gestalt és una psicoteràpia humanista creada per Fritz Perls a mitjan segle passat, a partir de la síntesi d'elements de la psicoanàlisi, la filosofia i el psicodrama. La teràpia, que integra l'element corporal, l'emocional i l'afectiu,  ajuda a conèixer-se a un/a mateix/a d'una manera molt simple i reforça la relació amb les altres persones.

L'objectiu és que la persona incrementi l'autosuport, que conegui quins són els seus recursos i les seves eines per viure d'una manera més sana i, paral·lelament, que adquireixi més responsabilitat sobre com sent, pensa i actua.

 

El grup usa dinàmiques grupals, corporals, meditacions, jocs, moviment i pintura. Així mateix, en la mesura que ho permeti el format online, s'hi introduirà també la risoteràpia.

Activitats complementàries

 

Juntament amb les teràpies aplicades pels professionals que integren l'equip psicològic d'Assadega'm, els socis i les sòcies es poden beneficiar d'una sèrie d'activitats de lleure i desenvolupament personal conduïdes per persones voluntàries de la mateixa associació.

Ara tenim en marxa un grup de meditació online que combina en les seves sessions el mindfulness, la meditació budista i la meditació contemplativa occidental, i un taller nutricional. Demaneu als coordinadors dels respectius grups de teràpia més informació sobre com accedir-hi.

De cara al futur tenim en estudi la programació d'estades terapèutiques i de retirs en cases de colònies o instal·lacions semblants.

L’equip de professionals

20150722_104627.jpg
Imagen 1.png

Ramon Busom

Psicòleg de referència de l'associació

 

Psicòleg per la Universitat de Barcelona (UB) .
Màster en Teràpia cognitiva per la Universitat de Barcelona (UB).
Formació en diverses disciplines dins de la psicologia.
Teràpia gestàltica, psicoanàlisi, teràpia humanista. 
Certificat de qualitat Europsy com a psicòleg terapeuta. Especialitzat en trastorns obsessius, ansietat i depressió.

 

“El treball que faig tant amb grups com en el format de teràpia individual es basa en el diàleg terapèutic i en la col·laboració amb el pacient per arribar a l'arrel del problema, i d'aquesta forma entendre'l i buscar diferents formes i estratègies de solució.”

 

Telèfon: 666 292 973

Antoni Gata Pérez

 

Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Habilitació com a psicòleg general sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Màster en Teràpies contextuals per l'Institut Superior d'Estudis Psicològics (ISEP)

Màster en Psicologia clínica i de la salut per l'Institut Superior d'Estudis Psicològics (ISEP)

 

Psicoteràpia basada en evidència amb una perspectiva de tercera generació: acceptació i compromís (ACT), teràpia breu, mindfulness, autoconeixement i intel·ligència emocional. Conducció de teràpia de grup, teràpia individual i de parella.

 

"Entenent que la psicologia no ha de ser un luxe, aposto per una psicoteràpia pràctica, sense donar voltes a qüestions que no ajudin a resoldre el problema; procuro que totes les sessions siguin útils. Amb una actitud positiva, acompanyo el pacient en una psicoteràpia profunda per aconseguir els canvis que necessita."

 

Tarifa reduïda per a socis d'Assadega'm.

Email: tonigataperez@gmail.com

Telèfon: 652 212 340

 

Joan Miralles Garrido

 

Graduat en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Curs en primers auxilis psicològics (PAP) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Postgrau en Mindfulness i psicoteràpia a IL3 (Universitat de Barcelona, UB)

Màster en Teràpies contextuals per l'Institut Superior d'Estudis Psicològics (ISEP)

Diplomat en Avaluació i intervenció en psicologia clínica (ISEP)

 

Treballa dins l'enfocament de les teràpies contextuals o teràpies de tercera generació, tals com la teràpia breu estratègica i la teràpia d'activació conductual, i sobretot la teràpia d'acceptació i compromís (ACT) i el mindfulness.

Dedicat especialment al treball sobre les dificultats d'ansietat i depressió, a la gestió emocional i a altres aspectes del desenvolupament personal, tant en teràpies individuals com de grup.

 

"La meva manera de treballar és horitzontal (de tu a tu). Des de la confiança i la seguretat en la relació amb el pacient m'esforço a oferir-li un acompanyament humà. Considero les dificultats psicològiques des d'un enfocament integral i que, per tant, el canvi ha de sorgir del tractament de diferents aspectes (emocional, cognitiu i conductual) de la persona, del reforçament de la consciència individual i de l'adopción d'accions que l'apropin a una vida més funcional i valuosa. Pretenc ensenyar-li noves maneres de relació amb els altres i amb ell mateix, tot usant eines que mantinguin els progressos de la teràpia a llarg termini."

Email: Joan.miralles@protonmail.com

Instagram: aquiactivo.psico

Telèfon: 678 466 982

Alexandra Marín

Terapeuta Gestalt i de gestió emocional

Risoterapeuta

Dinamitzadora de mindfulness
Expressió corporal
Tècnica en quiromassatge
Tècnica en reflexologia podal
Diplomada en òptica i optometrista

bottom of page