PROJECTE
ACOPE


Assadega´m ha signat un conveni de col·laboració amb Acope amb la intenció de donar cabuda, o millor, oportunitats a aquelles persones que fins i tot havent tingut la valentia de contactar amb nosaltres, encara no es troben amb la força necessària per acudir presencialment a les teràpies que els podem oferir. En aquest context, els oferim la possibilitat de que puguin ser escoltats.

"T´escoltem" es converteix així en una nova eina que els pot servir d'una primera teràpia, tot esperant que es produeixi la millorança suficient per tornar a acudir a Assadega´m.

 

 

 

Acope és una associació sense ànim de lucre fundada a Barcelona el 2 de desembre de 2013.

En Acope oferim acompanyament emocional gratuït i escolta lliure de judicis a tot aquell que ho desitja.

Estatuts Projecto Acope: estatuts Projecte Acope
Document I´Assemblea: assemblea-acope

No puc donar-te solucions per a tots els problemes de la vida
Ni tinc respostes per a tots els teus dubtes
Però puc escoltar-te
i buscar les solucions al teu costat.

No puc evitar que ensopeguis
Solament puc donar-te la meva mà
per ajudar-te a aixecar
i que no tornis a caure

No puc evitar el teu dolor
quan alguna pena
et trenqui el cor
però puc plorar amb tu

No puc marcar-te els límits
amb els quals has d'actuar,
però sí t'ofereixo
l'espai necessari per créixer

No puc dir-te qui ets
ni qui has de ser,
solament puc veure't tal com ets
i ser algú que et vol molt

Perquè et facis una idea ràpida,és un espai en el qual, si tu vols, pots compartir el que et vingui de gust. Tu parles o escrius i nosaltres et responem. Sense judicis, sense dir-te el que has de fer ni el que està bé o està malament. Tan simple i senzill com això. Si vols et podem donar la nostra opinió, o no. Això és cosa teva. L'important és que si necessites expressar-te puguis fer-ho. És un espai de comunicació, obert a tothom i confidencial.

Els voluntaris d'Acope ens dediquem a acompanyar a persones. A escoltar. Si ho desitges també podem acompanyar-te en la identificació dels teus sentiments i necessitats i en l'engegada d'estratègies que et connectin amb tu mateix i amb els altres perquè deixis de sobreviure i passades a viure. Tu decideixes el que vols rebre.

No fa falta tenir cap problema per comunicar-se i perquè ens acompanyem els uns als altres, en Acope pots compartir les teves il·lusions, situacions agradables, desagradables, preocupacions… Sovint estem tan ocupats en les nostres vides que oblidem cuidar-nos els uns als altres. A nosaltres ens agrada cuidar als altres acompanyant-los en les seves vides. I això és el que fem aquí, compartir i comunicar-nos.

Oferim un servei particular, personalitzat i gratuït d'escolta i acompanyament que prioritza l'autoconeixement i el creixement personal amb l'objectiu que l'individu aprengui a identificar i a expressar els seus sentiments i necessitats i a elaborar i executar estratègies que les satisfacin sense desatendre les exigències de la seva posició social i/o professional. El contingut de totes les converses i la identitat dels usuaris del servei són totalment confidencials i personals tret que l'usuari expressi explícitament el contrari.

Cadascun de nosaltres és diferent però tots compartim els mateixos sentiments i necessitats. Per això, aquest servei està dirigit a qualsevol persona sense tenir en compte la seva situació, edat, sexe, orientació sexual, creences, etc.