top of page

La solitud

Fa poc vaig llegir un article molt interessant sobre la solitud. Crec recordar que era Santi Vila qui deia que, si era escollida, la solitud tenia sentit i era joiosa, però, en cas contrari, feia molt de mal.


Les administracions públiques d’algun país estan portant a terme l’experiència d’aplegar persones que es troben soles per fer un passeig o una xerradeta, jugar a les cartes, etc. És molt bona idea, fins i tot em sembla que algun ajuntament català ja està assajant aquesta iniciativa.


Sens dubte som éssers sociables i, a més a més, necessitem contactar amb els altres per gaudir d’un equilibri mental i emocional. Ens cal pertànyer a un grup i, de fet, un dels càstigs més durs per a una persona consisteix a apartar-la del col·lectiu a què pertany. I no parlo de les xarxes socials, que considero que no aconsegueixen aquest objectiu, sinó que, com a molt, serveixen per sentir-nos “acompanyats”, en el sentit més edulcorat de la paraula, però no omplen el buit de la persona que es troba sola.


A Assadegam, justament, potenciem les trobades entre els membres dels diferents grups d’ajuda mútua, es fan amistats, de vegades fem dinars o sortides de caps de setmana, i fins i tot s’han format parelles entre socis.


L’any 2018, a través dels pressupostos participatius, Assadegam i altres associacions de salut mental vam aconseguir que ens destinessin un local a Volpelleres. És cert que les obres de condicionament que hi fa l’Ajuntament s’estan retardant, però tot arribarà. És important disposar d’aquest local perquè ens permetria reunir-nos per fer xerrades, jocs de taula i altres activitats adreçades a socialitzar-nos i alleujar la solitud que pesa sobre moltes persones afectades d’ansietat i depressió. Serà una teràpia molt bona per a la gent que se sent molt sola.


Antonio Fermoso

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page